Proiectarea structurilor de beton armat in zone seismice

COMANDA CARTEA

Activitatea indelungata in lumea universitara, contactul permanent cu inginerii structuristi din multe generatii, dar si cu problemele concrete ale proiectarii structurale in general, in speta cu cele de beton armat, ne-au facut constienti de lipsa unor lucrari publicate in tara care sa trateze conceptele actuale ale proiectarii structurale, mai ales procedeele de calcul si masurile de detaliere, intr-o maniera moderna, la nivelul cunostintelor actuale. Avand in vedere activitatea seismica semnificativa, practic pe toata intinderea teritoriului national, interesul profesio-nistilor se concentreaza in mod firesc asupra problematicii raspunsului seismic pe durata cutremurelor puternice. Evolutia rapida a cunostintelor in domeniu, in buna masura reflectata in codurile de proiectare seismica, nu poate fi urmarita totdeauna in acelasi ritm de catre structuristii practicieni.

Pe de alta parte, complexitatea abordarii actuale a proiectarii seismice creeaza in mod firesc dificultati inginerilor debutanti intr-o meserie in care experienta este o cerinta reala.

Tratatele valoroase dedicate domeniului structurilor de beton armat, publicate de reprezentanti eminenti ai lumii academice si ai proiectarii structurale, precum profesorii M. Hangan, M. Mihailescu, R. Agent, au o vechime considerabila si nu mai pot oferi informatiile stiintifice si tehnice necesare in prezent.

Lucrarea pe care o propunem a fost motivata de dorinta noastra de a pune la indemana inginerilor structuristi un material care sa-i poata ajuta la nevoie in clarificarea cat mai completa a fundamentelor ingineriei structurale moderne in tarile seismice, precum si in descifrarea unor procedee de calcul si masuri de proiectare, a caror baza nu este prezentata transparent in codurile de proiectare.

Ne-am asumat constient o misiune in mod evident dificila, sperand ca vom reusi sa o indeplinim onorabil. Daca am reusit sau nu, acest lucru poate fi probat doar de cititori.

Lucrarea este structurata in trei volume.

Share Tweet Pin it

Adauga Comentariu

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa completezi campurile urmatoare:


Leave a Comment

Comentarii